שיקים חוזרים

הנתונים מלמדים כי בכל יום חוזרים בישראל למעלה 15 אלף שיקים ורק בשנת 2018 היו שיקים חוזרים בשווי של כמעט ארבעים מיליארד שקלים. תופעת השיקים החוזרים הפכה כבר להיות מכת מדינה ואין פלא שהרבה בעלי עסקים לא מוכנים לקבל שיקים. ואף על פי כן ישנם תחומים שבהם קשה להימנע מקבלת תשלום באמצעות צ'קים. עדיין ישנם תחומים רבים בהם הצ'קים נפוצים, כמו בתשלום לספקים, תשלום של שכר דירה, תשלום לבעלי מקצוע כמו אינסטלטורים, טכנאים ועוד.

יש סיבות שונות שבגינן שיק חוזר. אם חזר לכם שיק של אחד הלקוחות חשוב לפנות אליו, לדבר אתו בדרך רגועה ובשפה נעימה ולבדוק מה הסיבה לחזרת הצ'ק. לעתים הסיבה תהיה סיבה טכנית שאותה אפשר יהיה לפתור בקלות.

למה שיקים חוזרים?

כארבעים אחוז מתוך השיקים החוזרים, חוזרים מהסיבה של אין כיסוי. "אין כיסוי" משמעותו שלנותן השיק לא היה מספיק כסף בחשבון הבנק כדי לשלם את השיק. שישים אחוז מהשיקים החוזרים חוזרים בשל סיבות טכניות כמו טעויות בשם הנמען, טעות בחתימה, הסכום לא תואם למילים, השיק הופקד לפני הזמן, חסרה חתימה, הסבת השיק לא תקינה, נעשה בשיק תיקון אסור, תאריך שגוי ועוד… ולפעמים זה בשל חשבון מוגבל. לפי הוראות בנק ישראל, חשבון בנק שממנו נמשכו לפחות עשרה שיקים ללא כיסוי במשך שנה יוגדר כחשבון מוגבל. אפשרות נוספת להגבלת החשבון היא מכוח הליכים של ההוצאה לפועל והגבלת החשבון של החייב. במציאות הישראלית שבה למעלה מארבע מאות וחמישים אלף חשבונות בנק הם חשבונות מוגבלים, אין פלא שיש כל כך הרבה שיקים חוזרים.

איך תוכלו להימנע משיקים חוזרים?

ראשית בכל פעם שאתם משתמשים בצ'ק כדאי לבדוק שכל הפרטים על השיק מדויקים ולא נפלה בהם טעות. בקשו לראות תעודת זהות של נותן השיק והשוו בין הנתונים. בעסקאות גדולות במיוחד כדאי לבקש שיק בנקאי, שיק בנקאי הוא שיק שהבנק מנפיק ואין חשש שאין לו כיסוי. אם יש לכם לקוח חדש או לקוח שאתם חוששים למצבו הכלכלי, אתם יכולים לבדוק האם חשבון הבנק שלו מוגבל. בנק ישראל מאפשר לכל אחד לאתר חשבונות מוגבלים בדרך קלה, פשוטה ומהירה. רוצים לבדוק חשבון מוגבל? היכנסו אל הקישור הבא:

https://www.boi.org.il/he/mobile/Pages/RestrictedAccounts.aspx מלאו את הפרטים, הקישו על "חפש" ומיד תקבלו את התשובה.

קיבלתם שיק והוא חזר, מה אתם יכולים לעשות?

בשלב הראשון יש לפנות אל החייב להודיע לו שהשיק שלו חזר ולברר האם הוא מודע לכך. יש חייבים שלא מודעים שהשיק שלהם חזר ואחרי שיחת הטלפון שלכם, הם יעשו הכול כדי לפרוע את השיק. מנגד, יש חייבים שמודעים לכך שהשיק חזר, ובמקרים רבים הם יעשו את הכול כדי להתחמק מכם. הם לא יענו לשיחות הטלפון, יתחמקו ויעשו הכול כדי שלא תוכלו להשיג אותם. בשלב הראשון אתם צריכים לשלוח לחייב מכתב התראה ולדרוש ממנו לסלק את החוב מיד. אתם לא חייבים לפנות אליו באמצעות עורך דין, אך למכתב מעורך דין יש אופי רשמי העשוי להלחיץ את החייב ולהשפיע עליו לעשות הכול כדי לפרוע את החוב. אם החייב מתעלם ממכתב ההתראה שלכם, אתם יכולים לפתוח תיק נגד החייב באחת הלשכות להוצאה לפועל. כדאי לדעת כי החוק אינו מחייב פתיחת תיק בהוצאה לפועל באמצעות עורך דין, כל אחד יכול לפתוח תיק לבד.

מה לא כדאי לעשות?

רבים מתפתים למכור את השיקים החוזרים לסוחרים העוסקים בניכיון שיקים בסכום הרבה יותר נמוך מאשר הסכום הרשום על גבי הצ'ק. אל תעשו זאת, שיק חוזר הוא כמו שטר חוב לא ממומש ובמקרים רבים אתם יכולים לממש אותו במסלול גבייה משפטי.

איך פותחים תיק בהוצאה לפועל?

בעת פתיחת תיק בהוצאה לפועל עליכם למלא טפסים. את הטפסים תוכלו להשיג בלשכות ההוצאה לפועל או להוריד אותם מהאינטרנט. בטפסים תידרשו למלא פרטים שונים אודות החייב ועל אודות הזוכה. חשוב להקפיד על מילוי פרטים מדויקים כדי למנוע עיכובים בטיפול בתיק. אל הטפסים יש לצרף מסמך המעיד על עילת החוב, כמו תצלום השיק המקורי שחזר, שטר חוב מקורי, צילום פסק דין ועוד, ואישור על תשלום האגרה. גובה האגרה עומד על 1.25% מגובה החוב. אם אתם מיוצגים על ידי עורך דין, יש לצרף ייפוי כוח.

לאחר פתיחת התיק ישלח רשם ההוצאה לפועל לחייב אזהרה שבה הוא מודיע לו כי נפתח נגדו תיק בהוצאה לפועל. אם יטען בעל החוב כי אין באפשרותו לשלם את החוב, תיפתח נגדו חקירת יכולת. בהתאם לתוצאות החקירה ייקבע סכום חודשי שאותו יהיה בעל החוב חייב לשלם עד לפירעון המלא של סכום החוב.

תוכנת שיק-צ'ק מתאימה לכל עסק

חברת "קווים הפקות" פיתחה ארבעה סוגי חבילות של תוכנה לניהול תזרים מזומנים והדפסת צ'קים ממוחשבים, אחת מהן ודאי תתאים גם לכם.

  • תוכנת צ'ק לייט מתאימה לבעלי עסקים העובדים עם חשבון בנק אחד וכותבים בממוצע כמאתיים וחמישים שקים בשנה.
  • תוכנת צ'ק פרו מיועדת לבעלי עסקים העובדים עם חשבון בנק אחד אשר כמות השקים שהם כותבים בשנה מגיעה לאלף צ'קים בשנה ואפילו יותר.
  • שיק – צ'ק אנלימיט זוהי תוכנה מסונכרנת עם הנהלת החשבונות.
  • תוכנת שיק מובייל זוהי אפליקציה המאפשרת גישה מכל נייד או טאבלט על גבי שרת מאובטח, היא מאפשרת צפייה בצ'קים נכנסים ויוצאים, עדכון נתונים, צפייה בדוחות ועוד.

"שיק-צ'ק" – גם לכם מגיע חיים קלים במשרד

  • אלפי לקוחות מרוצים כל יום מעבודה מקצועית ומשירות אדיב.
  • צרו קשר וצוות החברה המקצועי שלנו ישמחו להמליץ גם לכם על תוכנה שתתאים בדיוק לעסק שלכם.
  • שיחת ייעוץ חינם ללא התחייבות מצדכם.
  • משלוח חינם לכל חלקי הארץ.
  • אבטחת צ'קים דוגמא - הטבעה על צ'קים עסקיים

אבטחת צ'קים

07/06/2023|סגור לתגובות על אבטחת צ'קים

אבטחת צ'קים עסקיים אבטחת צ'קים מפני זיוף זה הוא אחד הקריטריונים הכי חשובים בהפקת צ'קים ממוחשבים וידניים לעסקים. משטרת ישראל מדווחת מעת לעת שבכל רגע נתון ישנם אלפי צ'קים מזויפים אשר מסתובבים בשוק השחור

  • שיקים חוזרים

שיקים חוזרים

13/10/2020|סגור לתגובות על שיקים חוזרים

שיקים חוזרים הנתונים מלמדים כי בכל יום חוזרים בישראל למעלה 15 אלף שיקים ורק בשנת 2018 היו שיקים חוזרים בשווי של כמעט ארבעים מיליארד שקלים. תופעת השיקים החוזרים הפכה כבר להיות מכת מדינה

  • תוכנה להדפסת צ'קים וניהול תזרים מזומנים

כל היתרונות בתוכנה אחת

19/12/2019|סגור לתגובות על כל היתרונות בתוכנה אחת

תוכנת שיק צ'ק מבית קווים הפקות דפוס פיתוח תוכנה בע"מ מציעה לכל בית עסק את התוכנה העדכנית והיעילה ביותר לניהול העסק. תוכנת שיק צ'ק מאגדת בתוכה יתרונות רבים כמו יעילות וארגון בעבודה במשרד, בטיחות,

  • פנקסי צ'קים או שיקים ממוחשבים

פנקסי צ'קים או שיקים ממוחשבים?

14/11/2019|סגור לתגובות על פנקסי צ'קים או שיקים ממוחשבים?

פנקסי צ'קים או שיקים ממוחשבים? פנקסי צ'קים או צ'קים ממוחשבים? זו שאלה ששואל את עצמו כל בעל עסק בתחילת דרכו ובעיקר כאשר העסק גדל ומתפתח. לכל חברה יש שיקים בין אם זהו אמצעי

  • היזהרו מזיוף צ'קים

היזהרו מזיוף צ'קים

08/10/2019|סגור לתגובות על היזהרו מזיוף צ'קים

היזהרו מזיוף צ'קים כדי להיזהר מזיוף צ'קים, ממעשי מרמה יש לבדוק היטב היכן אתם מדפיסים את הצ'קים שלכם ואיזה בית דפוס נותן אמצעי אבטחה טובים יותר לכם. הדפסת שיקים מוגנים כוללת שימוש בנייר

  • חוק בנק ישראל

שיקים אמצעי תשלום מקובל

09/09/2019|סגור לתגובות על שיקים אמצעי תשלום מקובל

שיקים אמצעי תשלום מקובל שיקים אמצעי תשלום מקובל וזמין בדומה לכרטיס אשראי, מזומן, העברה בנקאית וכיוצא בזה. ישנם יתרונות וחסרונות באמצעי תשלום זה כפי שנראה בהמשך. היתרון הבולט בשימוש בשיקים כאמצעי תשלום זה